Kávéskenyér recept: Egyszerű és finom kenyér kávéízű töltelékkel
Mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor egy fárasztó nap után lehuppanunk a kedvenc kávézónkba. A gőzölgő kávé illata, a sütemények frissessége, és a baráti beszélgetések hangulata mindig jókedvre derít. Miért ne hozhatnánk ezt az élményt haza? A kávéskenyér recept tökéletes választás, hogy a kávé ízét bezárjuk egy finom, puha kenyérbe, amely minden falatnál örömet okoz.
Hozzávalók:
- 500 g búza liszt
- 2 teáskanál szárított élesztő
- 300 ml erős kávé (lehűtve)
- 50 g cukor
- 100 g vaj (felolvasztva)
- 1 teáskanál só
- 1 tojás
Elkészítés menete:
- Először is, egy nagy tálban keverd össze a lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót.
- Add hozzá a felolvasztott vajat és a lehűtött kávét, majd jól gyúrd össze.
- Készítsd el a tésztát: gyúrd simára, amíg el nem válik a tál falától.
- Fedd le a tálat egy konyharuhával, és hagyd pihenni meleg helyen körülbelül egy órán át, hogy megkelesszen.
- Miután megkelt, formázd a tésztát egy hosszúkás vekkeré, és tedd egy sütőpapírral bélelt sütőlapra.
- Üsd fel a tojást, és kend meg vele a kenyér tetejét, majd hagyd ismét pihenni 30 percig.
- Előmelegített sütőben, 180 °C-on süsd 30-35 percig, vagy amíg aranybarnára nem sül.
Ez a kávéskenyér recept nemcsak a kávé ízélményét hozza el, hanem a kávézó hangulatát is. Puhább állaga és gazdag aromája minden falatban megidézi a kedvenc kávéházadat. Kiválóan illik reggelihez, de egy baráti összejövetel alkalmával is nagy sikert arathat.
Érdemes kipróbálni! Ki tudja? Lehet, hogy ez a kenyér válik a következő nagy kedvenceddé a konyhában.