Különleges ízek és történetek a világ minden tájáról

A nyár az utazásokról, felfedezésekről és új élményekről szól, és mi lehetne jobb útitárs ezekhez, mint egy igazán jó kávé? Akár egy korai indulás előtti pakolásnál kortyolsz bele az első csészébe, akár útközben állsz meg egy gyors pihenőre, a kávé mindig ott van veled. Egy csésze aroma, ami nemcsak élénkít, de el is repít más kultúrákba, más történetekbe, más hagyományokba.

A kávé sokak számára több mint egy reggeli szokás: élmény, ami összeköt minket helyekkel, pillanatokkal és emlékekkel. Minden kultúra másként mesél róla: van, ahol szertartás, máshol társasági rituálé vagy épp kreatív önkifejezés. A Starbucks idén nyáron arra hív, hogy fedezd fel a világ kávékultúráit, akár egy világ körüli túra során, akár az otthonod kényelmében.

Indulj a konyhától!

Olaszország – napi rituálé

Az olasz kávézás nem csupán napi rutin, szinte szent szertartás. A reggeli cappuccinohoz egy friss cornetto dukál, de 11 óra után már csakis espresso jöhet szóba. Az „un caffè” gyorsan, állva, a bárpultnál elfogyasztva az olasz életstílus megkerülhetetlen eleme. Olaszországban egy jó csésze kávé igazi (íz)élmény.

Törökország – jóslat a csésze alján

A török kávé több, mint egy ital, egy évszázados hagyomány, amely a társas kapcsolatok és a kíváncsiság rituáléja is. A sűrű, apróra őrölt kávét kis csészékben szolgálják fel, majd miután elfogy, fejjel lefelé fordítják, így a zacc mintái mesélnek a jövőről. A minták olvasata intuícióra épül, de a legfontosabb maga az élmény: a minták közös értelmezése és a hétköznapi játékosság.

Vietnám – különleges kávédesszertek

A vietnámi egg coffee, azaz „cà phê trứng” eredetileg egy szükségmegoldásból született Hanoiban 1946-ban: tej helyett tojássárgáját és sűrített tejet használtak. Az eredmény? Egy krémes, sűrű, habos réteg az erős vietnámi Robusta kávé tetején: olyan, mint egy folyékony tiramisu. Az első falatokat kanállal fogyasztják, utána pedig lehúzzák az italt, egyszerre meglepő és emlékezetes élmény.

Japán – precizitás minden cseppben

Japánban a kávézás önálló művészeti ág, a klasszikus teaházakban kézzel csepegtetett kávékat szolgálnak fel csendes, elmélkedésre hívó környezetben, míg a modern kávézókban az újító recepteké a főszerep. A japán kávékultúra a precizitásról, vendégszeretetről és a részletekre való odafigyelésről szól.

Indulj ízutazásra otthonod kényelmében!

Az ízek révén bárhonnan indulhat egy különleges utazás. A Starbucks új, limitált szemes kávéi, mint az Odyssey Blend™ vagy a Papua New Guinea Highlands, egzotikus ízjegyeikkel és különleges karakterükkel olyan élményt nyújtanak, mintha három kontinens aromái kelnének életre a reggeli bögrédben. Az Odyssey mézes-narancsos komplexitása és a New Guinea fűszeres jegyei minden kortyban új, egzotikus energiát adnak a mindennapjaidhoz.

Az élmény új szintre emeléséhez kortyold kedvenc pörkölésed a Starbucks You Are Here kollekció ikonikus darabjaiból. Ezek a gyűjthető bögrék nemcsak funkcionális tárgyak, minden egyes darab egy történet, egy emlék lenyomata. Bárhová is vezessen az utad, akár egy távoli kontinensre, akár csak a közeli tópartig, kedvenc bögréid segítenek megőrizni a legszebb pillanatokat. Egy korty kedvenc kávédból, és máris újra ott vagy a nyár közepén, a vakáció szívében.

Legyen szó egy tengerparti napfelkeltéről, egy hegyi túráról, vagy csak egy csendes délutánról az otthoni teraszon, egy jó kávé mindig emlékezetessé teszi a pillanatot. A Starbucks új kávékeverékei idén nyáron is lehetőséget adnak, hogy felfedezd a világ ízeit, miközben a saját történetedet írod. Legyen minden napod egy csésze utazás – a világ ízeihez, kultúráihoz, és önmagadhoz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük